Uusimmat kuvat

Satunnainen kuva

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:5803583 kpl

sm2011petankki_etusivu.jpg

SM 2011 Pétanque
 

Tervetuloa pétanquen SM-kisaviikon 2011 sivustolle!


Suomen Petanque – Liitto ry:stä otettiin syksyllä yhteyttä seuraamme ja kyseltiin mahdollisuutta, että Euran Raiku järjestäisi vuoden 2011 SM -kisaviikon heinäkuun 11-16. päivien välisenä aikana.  Paljon ei tarvinnut petankkiväen asiaa harkita, kun ratkaisu tuli tehtyä.  Tapahtuma järjestetään Kokemäen Pitkäjärvellä, missä asiaan kuuluvat tilat ja muut tarpeet ovat helposti käytettävissä. Vuoden 2009 SM-kisaviikon jäljiltä kaikki rakenteet ja varusteet ovat tallessa ja hyväkuntoisia, joten ratkaisu oli hyvinkin helppo tehdä.

Miksi juuri Euran Raiku oli liiton kiikarissa?  Vastaus liitosta oli että Raikun toimintaan luotetaan ja teillä on kaikki osa-alueet hyvin hoidossa, siitä esimerkkeinä vuoden 2009 SM-kisat, MM karsinta kesäkuussa ja syksyllä 2010 järjestetty seurajoukkueitten SM-turnaus.  Kenelläkään ei ollut epäilystä, etteikö Euran Raiku pystyisi hoitomaan myös nämä kilpailut liiton haluamalla tavalla.

Tämä kaikki tarkoittaa sitä, että heinäkuun toisella viikolla Pitkäjärven alueella pelataan toistamiseen SM –kisaviikko kaikissa pelimuodoissa.  Alueelle rakennetaan noin 100 kpl 4 x 15 m suuruisia pelikenttiä, joissa kilpailut hyvin saadaan läpivietyä. Pelattavat pelimuodot ovat tietysti veteraanien singeli, duppeli ja trippeli, naisten ja yleisen sarjan vastaavat kilpailumuodot, nuorten ja juniorien vastaavat sarjat, sekä kaikkien ryhmien ammunta (ei pelaajien!).  Lisäksi viikon aikana järjestetään ns. oheiskilpailuja päivittäin non stoppina, tavoitteena päivittäin ainakin kolme – neljä kilpailua.  Turnauksen alkuun sunnuntaina järjestetään lisäksi SM-förskottikilpailut joissa pelaajat voivat tutustua pelikenttiin.

Kisa tietysti vaatii myös muita järjestelyjä, pelikenttien kunnostaminen on se suurin ponnistus, koska siihen käytettävä aika on hyvin rajallinen pelitilan muiden kalenterivarausten vuoksi.  Ruokahuolto tapahtuu Pitkäjärven Vapaa-ajankeskuksen organisoimana, majoitusta halukkaille löytyy Pitkäjärveltä tai Kokemäen ja Euran keskustan läheisyydessä olevilta majoituspalvelujen tarjoajilta. Pitkäjärvi alueena antaa myös oman vivahteensa kilpailuun saapuville urheilijoille.

Tavoitteena pidämme sitä, että kilpailuihin saapuu heinäkuussa 700 eri kilpailijaa ja 2100 kuulaa (= 1,5 tonnia rautaa) lentää kohti snadia joitakin tuhansia kertoja.

Tervetuloa SM-kilpailuihin Pitkäjärvelle!

 verainen_vihrea2.gif