Uusimmat kuvat

Satunnainen kuva

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:3860445 kpl

Petanquen SM-kisaviikko Eurassa 1.-7.7.2018

Niin sitä vierähti kisaviikko Kauttuan auringon alla!

Suomen petankki väki oli kokoontunut Euraan lähes kokonaisuudessaan pelaamaan lajinsa Suomen Mestaruuksista.
Seitsemän päivän aikana pelattiin melkein kaikissa sarjoissa sarjat loppuun (JT jäi vaille osallistujia). Ilma suosi niin pelaajia kuin järjestäjiä ja kisoja seuraamaan tulleita lajista kiinnostuneita.

Viikon aikana nähtiin paljon erittäin hienoja hetkiä eri sarjoissa ja sainhan minäkin tuntea kisahuumaa tosin vain kolmen pelin verran.

Mestarit ja muut mitalistit saatiin ratkaistua, niin kuin ennen kisoja uskalsin povatakin.  Artsi hoiti ohjelmat vaikka tietotekniikka oli pätkittäin eksyksissä.

Tuomaritkin selvisivät tehtävistään mainiosti, eikä näin kilpailujen juryllä hommia ollut.

Viikon aikana pelattiin ihan siinä sivussa ”eväspussi kisoja” yhteensä 17 sarjaa. Halukkuutta oli kiitettävästi ja niihin karkeloihin tuli osallistujia ihan rivimiehiäkin eri kyliltä.  Olihan mukana toki kovia pelimannejakin.

Kisakoneisto hoiti kanttiinia ja ruokalaa vapaaehtoisin voimin.  ”Soppaa” oli jakamassa noin 30 eri henkilöä ja muuhun rakennus – ja purkutyöhön oli valjastettu melkein samanlainen määrä seuramme jäseniä.

Haluan Euran Raiku ry:n puolesta esittää vielä näin parin päivän viiveellä Kiitokset kaikille osallistujille, kilpailujen pyörittäjille, ruokahuollon väelle ja muille talkoolaisille.  Teimme yhdessä hienon tapahtuman.

Haluan myös kiittää seuramme yhteistyökumppaneita, jotka ovat jo vuosien ajan antaneet tukensa seuramme toiminnalle ja myös tähän kisaviikkoon panostus oli erittäin suurta.

Ensi vuonna juna kulkee kohti Kouvolaa toivotan sinne järjestäjille myös onnistunutta säänvalintaa ja rehtiä kilpailua.

Vielä SUURI KIITOS KAIKILLE – oli kivaa kun poikkesitte Euraan.

Hannu Aaltonen
Euran Raiku ry:n puheenjohtaja

Puheenjohtajan tervehdys:
Petankin vuotuinen suurtapahtuma SM-kisaviikko järjestetään Eurassa Kauttuan koulun piha-alueella (sunnuntaista klo 09:00 -> lauantaihin noin klo 20:00).

Euran Raiku on saanut järjestettäväkseen petankkivuoden kohokohdan neljännen kerran. Edelliset kolme tapahtumaa järjestettiin Kokemäellä Pitkäjärven alueella ja nyt on saatu kilpailut mahtumaan Kauttuan koulun piha-alueelle.

Alueelle rakennetaan noin 60 pelikenttää, jotka riittänevät kilpailujen läpiviemiseksi.  Kaikki toiminnot mahtuvat koulun alueelle kiinteästi toisiinsa liittyvinä lohkoina.

Paikalla on myös oma kisaravintola, josta on saatavissa kerran päivässä lounasta, lisäksi kisaravintolasta on saatavissa virvoitusjuomia, kahvia, pikkusuolaista ja -makeata, grillimakkaraa, jäätelöä karkkeja unohtamatta. Periaatteena on, että paikalta saa kaiken ruokapuolen tarjonnan edulliseen kisahintaan.

Pieni kertaus Raikun lähihistoriasta: Seura perustettiin vuonna 1922 mutta petankki tuli lajijaostoksi vasta tällä vuosituhannella eli 2006 vuoden lopulla seuran vuosikokous vahvisti petankkiperheen seuran urheilumuotojen joukkoon. Tällä hetkellä seuralla on oma petankkihalli, jossa kahdeksan rataa sisätiloissa ja pihamaalla mahdollisuus yli 10 rataan. Halliin on talven ja kevään aikana tehty korjaus ja lisärakentamista ja siellä on valmiina uusi kokoustila saunoineen ja pukuhuoneineen. Pihalla palju ja pari beach volley kenttää ja talveksi on suunnitteilla vielä jääkolkkarata hallin yhteyteen tosin taivasalle.

Aktiivisia petankkipelaajia seuramme illoissa käy yli 60 harrastajaa.  Harrastajien ikärakenne on tällä hetkellä 100 vuotiaista alaspäin, nuorimmat ovat peruskoulun 4-5 luokkalaisia. Mukana on myös oma kehitysvammaisten ryhmä.  Lisäksi tarjoamme tilojamme TYKY-toiminnan ylläpitämiseen paikallisille yrityksille ja yhteisöille.

Alku oli aika vauhdikas, sillä jo vuonna 2009 järjestimme ensimmäisen kisaviikon niin kuin edellä kerroin Kokemäellä. Oli se nuorelta organisaatiolta kova pala, mutta hyvin siitä selvittiin ja kaikkiin sarjoihin löytyi voittajat ja muutkin sijoitukset saatiin kirjattua. Ilmeisesti teimme jotakin oikein, koska saimme liiton toivomuksesta pian järjestää uudelleen vastaavan kisaviikon.

Muistan sen keskustelun, jonka kävin Brandin Artsin kanssa Pitkäjärven ”norsunluutornissa”. Artsi pähkäili mitenkähän tästä selvitään ja minä lohdutin häntä, että jos sinä hoidat tuon peliohjelmapuolen niin me kyllä klaaraamme kaiken muun. Siinä sitten käteltiin ja hommahan pelasi. Ainoa miinus oli kai paikalla soitetun musiikin valinta, vaikka sekin oli parasta A – luokkaa.

Minulla on vakaa uskomus, että myös heinäkuun alun kilpailuissa tulemme saamaan voittajat selville viikon aikana. Se on tietysti ikävää, ettei tällaisessa 13.000 asukkaan kylässä ole pelikenttien vieressä ”hiltonin” hotelleja, mutta 15-30 minuutin ajomatkan päässä löytyy majoitustiloja muutamalle sadalle majoitusta tarvitsevalle.

Tuossa vasemmalla olevasta valikosta löydät lisää infoa majoituksista, ruokailuista, aikatauluista jne.

Euran Raikun puolesta minulla on ilo toivottaa Teidät kaikki Tervetulleiksi Euraan mukavaan seuraan.

Hannu Aaltonen
Euran Raiku ry:n puheenjohtaja